De Carl Orff a Vicenç Viaplana Ventura - SUSPÈS

Carmina Burana

DURADA:  60 minuts
27.09.17

Presentació de l'espectacle Carmina Burana

Vestíbul del Teatre Auditori

Presenta: Albert Torrens
Intervenen: Josep Vila Jover i Vicenç Viaplana Ventura http://www.vvv.cat/

Si bé Carmina Burana és una música que no necessita presentació, la producció que signen Josep Vila i Jover i Vicenç Viaplana d'aquesta obra, en versió original per a dos pianos i percussió, la converteix en una nova experiència, un espectacle audiovisual que ofereix una nova mirada sobre aquesta composició tant emblemàtica com controvertida.

La presentació, il.lustrada amb fragments d'aquest i d'altres espectacles, començarà amb una introducció que situarà l'obra en el seu context històric i artístic i permetrà entendre els antecedents que en justifiquen aquesta relectura actual.

Albert Torrens (Barcelona, 1979) és llicenciat en Periodisme i diplomat en Ciències Empresarials. Ha obtingut també formació musical de grau mig en les especialitats de piano i cant. Des de fa anys, es dedica professionalment al periodisme musical, sobretot radiofònic, com a realitzador de programes a Catalunya Música, l’emissora de música clàssica de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Així mateix, desenvolupa tasques de redactor i crític a la Revista Musical Catalana i col.labora puntualment en altres mitjans de comunicació del mateix àmbit. Paral.lelament, i des de ben jove, ha estat molt vinculat al món coral català com a membre actiu de diverses formacions, entre elles els cors de l’Orfeó Català, on canta des de fa més de quinze anys.

Vicenç Viaplana Ventura (Granollers, 1984) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull. Màster en Arts Digitals a la Universitat Pompeu Fabra i mòdul 2 del màster de Creació en Arts de Carrer per la Universitat de Lleida i FiraTàrrega. He treballat com a operador de càmera i gruista per televisió (Barcelona Tv, Tv3, Tele5, Cuatro, 8Tv). Com a realitzador de televisió Canal33 (programes Tria33 i 33Recomana), en publicitat o en la gravació d’espectacles culturals.  Especialitzat en video en directe aplicat a les arts escèniques i buscant la interacció amb artistes de diferents disciplines, sóc membre actiu de la companyia Insectotròpics, col.laborador a la companyia Agrupación Sr. Serrano. i creador dels espectacles Welcome Home i Carmina Burana. 

Josep Vila Jover (Granollers, 1970) realitza els seus estudis de cant i piano al Conservatori Municipal Josep M. Ruera de Granollers. Treballa direcció coral amb els mestres Enric Ribó, Manel Cabero, Conxita Garcia i el mestre alemany Christian Grube. Actualment és director del Cor de Cambra de Granollers i del Cor Infantil Amics de la Unió, amb els quals ha estat premiat a concursos i a festivals de Cant Coral com el Certamen Coral de Tolosa, el Certamen Juvenil d’Havaneres de Torrevella, el Festival Internacional de Música de Cantonigròs o el Festival Internacional de Cant Coral de Malgrat de Mar. Ha estat professor dels cursos de direcció coral del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, master classes per a la Federació de Cors Infantils d’Àlava, ha estat director del cor del Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers i ha fet de jurat en prestigiosos certàmens com el de Torrevella o l’Ensembles Polyphoniques en Provence. 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR