Mesures excepcionals de prevenció COVID-19 per accedir als equipaments d'Escena GrAn

 

MÉS INFORMACIÓ

×

Reflexions Escena grAn

Què està suposant per a tu tot aquest procés de repensament de la cultura i la vida en general?

 

Maria Villegas

Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Granollers

Si sóc sincera encara no ho sé. De moment el que podria dir és que està suposant estats en mi molt contradictoris. D’una banda, tristesa, ràbia, decepció, impotència. Per l’altra, emoció, oportunitats, pensaments, descobriments. Està suposant en mi tot un procés de reflexió i valentia, de posar les persones al centre de tot i de posicionar la cultura com allò que és, un espai essencial en les nostres vides. 

Yolanda Sánchez

Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Canovelles

Vull creure que aquesta crisi se’ns presenta com una oportunitat per aprendre, per construir un món millor, per valorar el que realment és important. Ens enfrontem a una nova realitat, a un nou paradigma ple d’incerteses i, malgrat no saber ben bé com serà, tenim molt clar que hem de continuar treballant per la cultura. Durant aquests dies, més que mai, hem vist com la cultura ens ajuda a suavitzar els moments d’angoixa, tristesa, dificultats, temors... i és que la cultura ens ajuda a sentir-nos vius... hi ha quelcom més important que això?

Carles Ribell

Director de l'àrea de Creativitat, Promoció Econòmica i Participació de l'Ajuntament de Granollers i gerent de Granollers Escena SL

M'agrada pensar en les crisi com oportunitats i l'actual és d'una important transcendència que precipita les encara tèbies mirades al futur de les polítiques culturals. La cultura i les arts s’erigeixen com a eines imprescindibles per a una re-educació que ha d’atendre un nou distanciament social, més intel·ligència emocional i millors coneixements humanístics. Els espais culturals es transformen en laboratoris d’experimentació. Les arts, els artistes i els públics, amb les seves necessitats, marquen les agendes de les programacions i condicionen el paper dels gestors culturals, influint en els processos creatius dels artistes. La creativitat de l’individu i d’una indústria creativa emergent ocuparan cada cop més un paper central en la creació de riquesa social. 

Tracy Sirés

Directora del Teatre Auditori de Granollers

El meu cap treu fum! És un moment de canvis, d’adaptar-se a la incertesa, de buscar solucions a nous problemes i a fer-nos noves preguntes. És un moment per pensar en el que és important de debò, per pensar en reordenar les prioritats. Entrar en diàleg i connectar-se més amb la nostra comunitat artística, agents culturals i ciutadans, per poder, entre tots teixir aquest “nou paradigme”. 

Montserrat Homs

Directora de la Roda d'Espectacles Infantils

Sovint no ens podem prendre el temps necessari de parar i mirar el camí que estem fent. Aquesta és l’oportunitat que ens dona l’època incerta que estem vivint. I la certesa inqüestionable que la cultura en general i les arts en viu en particular han d’esdevenir el viatge emocional insubstituïble i universal. 

Carme Ramon

Directora de la Sala Nau B1 de Roca Umbert

Rock, pop, trap? A quina hora arriba el grup? Quantes entrades portem venudes? Es podran comprar entrades el mateix dia? A quina hora comença el grup teloner? Totes aquestes preguntes que formaven part del meu dia ara han desaparegut... i les trobo a faltar i molt, ja que volia dir que cada setmana tenia l´oportunitat i el privilegi d´obrir un espai on la gent podia veure i escoltar el seu grup favorit, i cantar, i fer-se fotos, i emocionar-se i fer-se selfies amb els amics i penjar-ho a l'Instagram... Tot el que ens està passant, reafirma el sentit del que estem fent i del que hem de continuar fent, més i millor. Que no pari la música!!! 

Miquel Fusté

Director del Teatre Auditori Can Palots

Em preocupa (i molt) la destrucció de la cultura que pot suposar aquesta aturada i aquesta nova situació. Em preocupa (i molt) l’estat en què es deixa als artistes i a tothom que hi treballa al seu costat. Em preocupa (i molt) l’abandonament de la cultura i dels seus agents per part dels que tenen el poder i no fan res, per desídia i/o per voluntat. Però tinc l’esperança que entre tots ens en sortirem. 

Laura Llamazares

Programadora del Teatre Auditori de Granollers

Tot i que la incertesa fa difícil la nostra feina i insostenible la feina dels artistes, creadors i tècnics, és cert que aquesta situació ens està donant una possibilitat de reflexió del model cultural actual. Una de les coses que està produint el nou paradigma és l’impuls a una coordinació entre els agents culturals de Granollers que ajudarà a tenir una mirada cultural conjunta de ciutat i a treballar en projectes transversals.