Arrenca “Partícules”, la Cantània d’enguany sobre l’origen de l’univers

12.02.2018

Ja han començat els primers assajos del projecte Cantània d’enguany. El passat 6 de febrer va tenir lloc al Teatre Auditori de Granollers la última sessió formativa dels professors de música de totes les escoles que participen en el projecte aquest 2018, així com un assaig de més d’una vintena d’alumnes de 5è de primària de l’escola Ferrer i Guàrdia de Granollers, una de les participants.

Partícules és el títol del projecte d’enguany. Una cantata que ens transportarà a l’origen i l’evolució de l’univers. Ara fa uns 13.800 milions d’anys, quan hi va haver una gran explosió de magma espès que, de cop, es va expandir. En els primers instants, es varen crear les quatre dimensions que ara anomenem "espaitemps": tres d'espai i una de temps. També des d'aquests primers instants, apareixen les partícules. Primer en forma d'una mena de sopa caòtica i incandescent. Després, mentre l'univers progressa i la temperatura es va refredant, sorgeixen agrupacions de partícules que originen els àtoms i combinacions d'àtoms que compondran els elements amb els quals es crearà la matèria. Així, a mida que l'Univers avança en la dimensió temporal i es refreda, sorgiran tota mena de combinacions de partícules que crearan galàxies, estrelles, planetes. En un d'ells, anomenat Terra, milers de milions d'anys més tard, aquestes combinacions de partícules i d'elements produiran aigua i altres components que faran sorgir la vida.

Cantània és una activitat participativa organitzada, any rere any, per l’Associació Cultural i el Teatre Auditori en què les escoles treballen una obra durant l’any escolar. El gran final del projecte serà la interpretació dels alumnes al Teatre Auditori durant el mes de juny (1, 6,7 i 8 de juny a les 20.30 h i 2, 3, 9 i 10 de juny a les 12 h, 17 h i 20.30 h).

El projecte d’aquest any té text de Sergi Belbel i música de Lluís Vidal. La direcció musical va càrrec de Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montse Meneses i la direcció escènica està a mans d’Ignasi Tomàs.

NotíciesVeure'n més