Primera edició

1a JORNADA DONES I ARTS ESCÈNIQUES

En el marc de Coenzims, el projecte comunitari que es duu a terme al voltant de la programació d’Escena Gran, ha tingut lloc la Jornada Dones i arts escèniques, un projecte virtual que ha consistit en quatre trobades en línia amb 25 dones que estan vinculades, d’una manera o d’una altra, al món de les arts escèniques, tant a nivell local com comarcal. Videotrucades fetes del 16 de març al 10 d’abril de 2021 que han convidat a participar a totes aquelles dones que treballen en el món de les arts escèniques: dones directives, programadores, responsables de comunicació, tècniques, actrius, ballarines, guionistes, dissenyadores, escenògrafes...

L’objectiu d’aquest projecte ha estat el de compartir les seves experiències personals tot reflexionant i construint un relat col·lectiu, sobre l’estat de les dones dins d’aquest sector, des d’una perspectiva feminista: la presencia de les dones a les programacions artístiques i en els llocs de gestió cultural; la visibilitat i la presència que tenen les dones en aquest sector i els seus càrrecs dins la gestió cultural; discriminacions i/o assetjaments des de diversos punts de vista, i enfocaments patriarcals sobre els imaginaris i les temàtiques presents a les arts escèniques.

Relatoria il·lustrada i exposició itinerant

Resultat d'aquestes trobades, s'han creat quatre il·lustracions per part de Clara Sáez i Gala Pont, que s'han exposat a diversos equipaments culturals de Granollers per tal que el públic pugui gaudir d’aquest projecte. Concretament, l'exposició ha fet gira i s’ha pogut visitar a la Biblioteca Roca Umbert i de Can Pedrals de Granollers, al GRA, AL Teatre Auditori Can Palots de Canovelles, al Teatre Auditori de Cardedeu, al Teatre Auditori de Llinars del Vallès, a l’Hospital de Granollers i finalment a l’Institut del Tetre de Barcelona.

El projecte està organitzat pel Teatre Auditori de Granollers, la Sala de concerts Nau B1, el servei d'Igualtat de l'Ajuntament de Granollers i compta amb la dinamització del col·lectiu L'Eixida.

Notícies relacionades
L'exposició a Cardedeu