L’espectacle ‘Greta i els Trihumans’ passa al febrer de 2021

05.06.2020

  • Degut a la situació de crisi produïda pel Covid-19 i a la falta de temps per assajar conjuntament, l’òpera infantil s’estrenarà al febrer de 2021 i no serà l’espectacle de la Gala Inaugural d’Escena grAn al setembre.   
  • Per anunciar les noves dates, els participants han preparat un vídeo, des de casa, que s’estrenarà el proper 5 de juny, a les 11 h, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.

L’espectacle Greta i els Trihumans, la nova producció pròpia de la temporada d’òpera infantil del Teatre Auditori de Granollers, VEUS-Cor Infantil Amics de la Unió i l’Orquestra de Cambra de Granollers, afectada de ple per la crisi del Covid-19 i que tenia previst estrenar-se durant la gran Gala Inaugural d’Escena grAn, al setembre, ha passat finalment als dies 27 i 28 de febrer de 2021, a les 18 h, al Teatre Auditori de Granollers.

La falta de temps per preparar l’òpera i assajar conjuntament amb els nens i nenes participants dels diferents cors i l’Orquestra de Cambra, ha fet endarrerir novament l’estrena de l’espectacle.

No obstant això, els nens i nenes han seguit preparant les cançons des de casa i, fruit d’aquest treball, s’ha creat un vídeo que veurà la llum el proper 5 de juny amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.

Per aquest vídeo, s’ha triat la cançó El món és així ja que, malgrat ser ficció, en època de pandèmia global, aquesta lletra pren més sentit que mai. Amb aquesta cançó s’estrena, doncs, una de les peces que formen aquesta òpera infantil inspirada en l’activista Greta Thunberg.

El vídeo el formen tres tipus d’imatges: escenes del Vallès Oriental que posen de relleu els espais naturals idíl·lics i espais on ja es pot veure la brutícia generada per l’home just quan ha començat el desconfinament; imatges dels cantaries i músics des de casa de forma individual cantant, saltant i fent accions absurdes com a crítica a l’espècie humana i també imatges enregistrades durant els assajos anteriors al confinament, enregistrades per Vallès Oriental Televisió. 

En total, han participat en el vídeo unes 150 persones, sumant cantaires de Veus, Petits Cantors Amics de la Unió, les escoles Ferrer i Guàrdia i Joan Solans i l’Orquestra de Cambra de Granollers. A més, s’han implicat en la realització del vídeo en Piti Español, lletrista; en Joan Vives, compositor; la Marta G. Otín, directora artística; en Josep Vila, director del cor; Anna M. Piera, gerent de l’Orquestra de Cambra i el personal del Teatre Auditori de Granollers. El muntatge del vídeo ha anat a càrrec de l’Arian Botey i la veu en off l’ha posat Núria Sagalés, solista i membre de VEUS.

Greta i els Trihumans

Aquesta és la vuitena edició del projecte òpera infantil i és un espectacle de creació pròpia. Encarregat, ara fa dos anys, pel Teatre Auditori de Granollers, uneix en un mateix escenari l'Orquestra de Cambra de Granollers, Veus -Cor Infantil Amics de la Unió i més d’un centenar de nenes i nens d'escoles de la ciutat (CEIP Joan Solans i CEIP Ferrer i Guàrdia, ambdues de Granollers). L’espectacle compta amb la col·laboració de l’Associació Cultural de Granollers i està emmarcat en els actes programats a la ciutat de Granollers seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Enllaç al vídeo: https://youtu.be/ut3ishA04ws (estrena divendres 5 de juny a les 11 h)

NotíciesVeure'n més