Don Carlo

de Guiseppe Verdi

Finalitzat
2017/18
DURADA:  3 hores i 30 minuts aprox.
Diumenge 18 de març | 18:00 h

PREUS
50€ Zona A
25€ Zona B

Abonaments

FITXA ARTÍSTICA
Direcció d’orquestra i del cor:
Daniel Gil de Tejada
Direcció d’escena:
Carles Ortiz
Interpretació:
Felipe Bou, Albert Casals, Carles Daza, Danil Sayfullin, Juan Carlos Esteve, Maite Alberola i Laura Vila
Producció i organització:
Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell per Òpera a Catalunya

Sala Gran

ACTIVITATS 360º
Presentació de l’òpera a càrrec de Marc Heilbron
Diumenge 18.03.18—17 h

Don Carlo
Don Carlo

L’any 1867 Giuseppe Verdi va tornar a apostar per un tema històric per inspirar una de les seves òperes més memorables: la història de don Carlo narrada per Schiller. Don Carlo és una òpera fonamental per entendre l'arribada al drama verdià, que es consolidarà amb Aída i Otello. Un producte enterament verdià de principi a fi, tot i les influències de Wagner i Meyerbeer i una fantàstica barreja de realitat i ficció que la tornen en una de les òperes històriques més fascinants.

L’òpera neix del llibret de Camille du Locle i Joseph Méry, basada en el drama Don Carlos de Friedrich Schiller i estrenada l'11 de març de 1867 a l'Òpera de París. L'argument gira entorn a la figura de Felip II, immers en una complicada guerra contra França. Una pau entre les dues potències es perfila com a possible, i per això s'imposa la necessitat de convenir el matrimoni entre don Carles, fill de Felip II, i la princesa Isabel de Valois, filla d'Enric III de França. El príncep don Carlos no pot esperar més per veure a la seva promesa i es dirigeix ??al castell de Fontainebleau, fingint ser ambaixador del comte de Lerma.

El Don Carlo de l’Associació d’Amics de la l’Òpera de Sabadell s’interpretarà en quatre acte i estarà sobretitulada en català. L’òpera està emmarcada en el cicle Òpera a Catalunya i compta amb la participació del Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Daniel Gil de Tejada és el director d’orquestra i del cor i Carles Ortiz, el director d’escena. A nivell interpretatiu, hi participen, entre d’altres, Felipe Bou (Filippo II), Albert Casals ( Don Carlo), Carles Daza (Rodrigo) i Maite Alberola (Elisabetta di Valois).

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR