Passió segons Sant Marc, de Bach

Jordi Savall amb Cor Infantil Amics de la Unió

Finalitzat
2017/18
DURADA:  90 minuts
Dissabte 24 de març | 21:00 h

PREUS
36€ Zona A
20€ Zona B

Abonaments

FITXA ARTÍSTICA
Direcció:
Jordi Savall
Veus:
Veus - Cor Infantil Amics de la Unió
(Direcció: Josep Vila i Jover)
La Capella Reial de Catalunya

 

Preparació conjunt vocal: Lluís Vilamajó

Le Concert des Nations

Solistes:
Marta Mathéu: soprano
Raffaele Pé: contratenor
R. Van Mechelen: tenor
Manfredo Kraemer: concertino
 

David Szigetvári: tenor (Evangelista)
Konstantin Wolff: baix (Jesús)

Sala Gran

Passió segons Sant Marc
Passió segons Sant Marc

Durant la seva etapa a Eimar, Johann Sebastian Bach va adaptar parcialment una Passió segons sant Marc de Reinhard Keiser. Posteriorment, un cop establert a Leipzig, va compondre la seva pròpia Passió segons sant Marc BWV 247, que es va interpretar el 1731 i després el 1744 en una versió revisada. La partitura completa de l’obra no ha arribat fins als nostres dies i diversos musicòlegs n’han intentat la reconstrucció.

Jordi Savall n’ofereix la seva versió de la mà de les dues formacions que dirigeix: La Capella Reial de Catalunya (grup vocal dedicat a la interpretació de les músiques del segle d’or hispànic amb criteris històrics) i Le Concert des Nations (orquestra amb instruments d’època capaç d’interpretar un repertori que abarca des del Barroc fins al Romanticisme) i amb la participació de Veus – Cor Infantil Amics de la Unió. El concert es podrà escoltar també a L’Auditori de Barcelona i a la Philharmonie de París.

Jordi Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs del fenomen de revalorització de la música històrica. És fundador, juntament amb Montserrat Figueras, dels grups musicals Hespèrion XXI (1974), La Capella Reial de Catalunya (1987) i Le Concert des Nations (1989). Ha enregistrat i editat més de 230 discos de repertoris de música medieval, renaixentista, barroca i del classicisme, amb una especial atenció al patrimoni musical hispànic i mediterrani, que han estat mereixedors de diverses distincions. La seva fecunda carrera musical ha estat guardonada amb les més altes distincions nacionals i internacionals.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR