Diàleg a quatre veus

Concert del Cicle Carles Riera amb el pianista Emili Brugalla

Finalitzat
2020/2021
DURADA:  60 minuts
Divendres 30 d'abril | 19:00 h

Demana el teus auriculars i/o bucle magnètic aquí.

Preus
10 € Zona A
5 € #SecretJove 

FITXA ARTÍSTICA
Emili Brugalla, pianista

Sala Petita 

Compartir
Afegir al calendari

Quatre compositors: Chopin, Debussy, Mompou i Blancafort. Tres indrets: Paris, Barcelona, La Garriga. Dos moments històrics: meitat del segle XIX, principi del segle XX. Un diàleg a través del temps i l’espai fet de complicitats, ressonàncies i aventures sonores que apropen aquests quatre músics. 

1845. Chopin escriu la seva Barcarolle- des de Paris mirant al Mediterrani. 30 anys més tard també a Paris, un jove Debussy aprèn a tocar el piano amb alumnes directes de Chopin endinsant-se així, meravellat, en el món sonor chopinià que deixarà sobre ell una profunda petjada.

1911. Mompou viatja a Paris per estudiar-hi també piano. Allí entra en contacte amb els músics ‘moderns’ i és introduït en els salons musicals més prestigiosos on les seves peces, germanes de Satie i Debussy, reben una calorosa acollida.

Tornant a Barcelona, l’any 1914, Mompou coneix a Manuel Blancafort. A partir de nombroses trobades a La Garriga, els dos iniciaran una gran amistat que durarà al llarg de les seves vides. Des de les ‘Festes llunyanes’ de Mompou fins als ‘Focs artificials’ descriptius de Debussy, a través dels paisatges aquàtics de ‘El llac’ mompouià i la Barcarola chopiniana- Chopin com a mentor espiritual dels tres altres- i, finalment, les evocacions del Parc d’atraccions de Blancafort, coneixerem l’esperit comú que uneix aquests quatre grans miniaturistes sonors. 

Programa:
Fêtes lointaines: Frederic Mompou
El llac: Frederic Mompou 
Barcarolle op.60: Frederic Chopin
El parc d’atraccions: Manuel Blancafort  

1. L’orgue dels cavallets
2. El tumult desvetlla records
3. Abstraccions
4. Polka de l’equilibrista
5. La Terrassa i la música militar
6. Prop del dancing

Feux d’artifice: Claude Debussy

Emili Brugalla

Emili Brugalla es diploma en el Conservatori Superior de Música del Liceu. Estudia posteriorment amb Eulàlia Solé i amb personalitats com Bruno Canino i més endavant  Maria Curcio i Maria Joao Pires.

Emili Brugalla ha actuat als Festivals : Internacional de Música de Granada, Perelada,  Torroella de Montgrí, Santander, Pau Casals del Vendrell, Quinzena Musical de San Sebastià, Temporada 1996 de l’Auditori Nacional de Madrid, etc. Així mateix, la seva actuació ha estat sol·licitada a països tan diversos com ara Itàlia, França, Bélgica, Alemanya, Brasil, Anglaterra, Centreamèrica i Orient Mitjà, Perú, Argentina, Puerto Rico, Finlàndia, Xina i Japó.

L’any 1998 funda el Trio Kandinsky amb qui ha fet nombroses gires nacionals i internacionals.

Ha enregistrat nombrosos CD’s , entre els quals la Integral de Danses Españolas de Granados (La mà de Guido), Trios de Brahms i Clara Schumann (Columnamúsica), obra de cambra de Joan Guinjoan, Música Callada de Mompou (La mà de Guido), el primer enregistrament de les Variacions per orquestra de Joaquim Serra (Naxos) i darrerament Ballets per a dos pianos de Stravinsky i Prokofiev amb el piano duo Brugalla&Stambolov.

Emili Brugalla és professor de música de cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu. 

Divendres
30
abr
Des de
10 €
Finalitzat