Pàtria

Projecció pel·lícula

Finalitzat
2017/18
Dissabte 09 de setembre | 21:00 h
Pàtria
Pàtria

PÀTRIA "La llegenda d'Otger Cataló i els 9 barons de la fama" és la primera pel·lícula èpica popular catalana amb pinzellades fantàstiques. És una història que (com indica el cognom del protagonista) parla dels mateixos orígens de Catalunya. El film va endavant i enrere entre els segles VIII i XV narrant les gestes i la vida monacal dels protagonistes. Una matinada del Segle XV un carruatge s’atura al monestir de Sant Llorenç.


Un il·lustre i noble ancià anomenat Climent de Vallcebre arriba a la comunitat benedictina per passar els seus últims dies de vida en companyia del seu vell amic, l'Abat Ponç. Allà les aventures d'Otger Cataló seran transmeses oralment per part de Climent a un monjo anomenat Pere Tomic. Aquests fets, apareguts a l'obra Històries e conquestes dels Reys de Aragó e Comtes de Barcelona, són el primer referent escrit sobre la llegenda d’Otger Cataló, un cavaller got que el segle VIII va arribar a terres catalanes a guarir-se en una cova de les ferides d'una batalla amb els sarraïns. Paral·lelament descobrim les històries dels nou cavallers que es van reunir i conjurar amb ell per lluitar per la terra que els havia vist néixer.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR