Conversa amb Mireia Barrera i Corrado Bolsi

Música per la pau i la memòria

Finalitzat
2017/18
Diumenge 27 de maig | 18:00 h

Sala Petita

Aforament limitat. L'entrada serà per ordre d'arribada.

Música per a la pau i la memòria
Música per a la pau i la memòria

Conversa amb Mireia Barreras i Corrado Bolsi

Música per la pau i la memòria serà l’últim concert de la temporada de l'Orquestra de Cambra de Granollers, dirigida per Corrado Bolsi. Una obra en commemoració al 80è aniversari del bombardeig de Granollers, que portarà a l’escenari a la directora de cor Mireia Barrera. 

Mireia Barrera ha estat directora titular del Coro Nacional de España, la Capella de Música de Santa Maria del Mar i fins al desembre de 2005 va dirigir el Coro de la Orquesta Ciudad de Granada, del qual n’és fundadora. També ha estat directora convidada i ha col·laborat amb l’Orquesta Nacional de España, Orquestra de Cambra Nacional d’Andorra, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Ensemble Residencias, el conjunt BCN216, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Coro de la RTVE. Des del 1993 és directora del Cor Madrigal de Barcelona. Ha col·laborat en nombroses ocasions amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona com assistent del Cor, així com en la preparació de cors i solistes infantils. El 2014 va obtenir el Premi Nacional de Cultura per la seva lluita en la innovació musical mitjançant la introducció de l'obra de compositors contemporanis en els cors que ha dirigit. Cal destacar el seu interès pel diàleg entre la música i altres disciplines artístiques, el qual l’ha dut a col·laborar amb artistes com Perejaume o les companyies de dansa IT Dansa i Santamaría.

Corrado Bolsi, violinista italià i gran coneixedor de la història musical de la ciutat de Granollers, compta amb una dilatada professió en la qual ha dirigit diferents orquestres de Catalunya, de l’Estat i internacionals. És una figura coneguda internacionalment com a component del Trio Kandinski, i per les seves actuacions com a violinista per tot el món col·laborant amb nombroses orquestres i directors com Christopher Hogwood, Fabio Biondi i Jordi Savall.

La conversa serà dirigida per Anna Maria Piera, directora de l'Escola Municipal de Música i Conservatori de Granollers i gerent de l' OCGr. Amb estudis superiors de música, és llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i doctorant de Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un Postgrau al Juniatta College of Pensilvanya i un Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat i participat en diferents congressos de musicologia i pedagogia i en revistes de divulgació musical. Ha publicat treballs de recerca musicològica i ha col·laborat en la redacció de la Història de la música catalana i valenciana (ed. 62) i amb les editorials Boileau i Dinsic.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR