Diàleg amb Oriol Broggi i Ramon Vila

Boscos

16.10.17

Arrel dels muntatges Un obús al cor i Boscos, parlarem sobre l'imaginari Wajdi Mouawad i l'adaptació dels seus textos

Participants: Oriol Broggi i Ramon Vila

Boscos és un text colpidor, oníric, fort, bestial i brutal, amb traducció de Cristina Genebat i un gran repartiment. De nou, una reflexió poètica entorn al mal, a les guerres i a la història (trista història) d’Europa. I aquests llaços de sang que són ineludibles i destructors. Aquest cop concentrant-nos a l’Europa actual, a partir de la seva història i les guerres del segle XX, la primera i la segona guerra mundial. 

Pare? Què és el que m’esquartera, llavors? El que em destrossa? No t’ho pregunto, eh? Només ho faig veure. De vegades va bé fer veure que algú ens respondrà i que, finalment, tot es posarà en ordre encara que no hi hagi res que sigui veritat,  que no hi hagi res que sigui veritat. T’envio una abraçada, pare. T’envio una abraçada.

Oriol Broggi és llicenciat en Dramatúrgia i Direcció Escènica per l’Institut del Teatre i ha cursat també estudis en Imatge i So, a part de multiplicitat de cursos. Ha rebut diversos Premis Butaca pels espectacles L’orfe del Clan dels Zhao, Incendis i Antígona, entre d’altres. Els últims espectacles que firma són Un obús al cor (Wajdi Mouawad, 2016) Els cors purs (a partir del conte de Joseph Kessel, 2016), Al nostre gust (creació, 2015), Una giornata particolare (d’Ettore Scola, 2015), Cels (de Wajdi Mouawad, 2014), 28 i mig (creació, 2012), Cyrano de Bergerac (d’Edmond Rostand, 2012) i Incendis (de Wajdi Mouawad, 2012 i 2015).

Broggi és el director artístic de La Perla 29. Apostant per un teatre de repertori que beu dels grans clàssics, però que es vol acostar als nous llenguatges escènics i a les noves veus de la dramatúrgia, La Perla ha treballat per un teatre proper i artesà, on la paraula i la tradició dialoguen amb el present: un teatre d’actor, un teatre d’idees i de carn. Un teatre que transcendeixi, interpel·lant directament a l’espectador amb intel·ligència, sense simplificar la realitat, compartint amb ell dificultats comunes. I que ens porti una mica més enllà, per un camí no sempre fàcil. La Perla 29 treballa per un teatre d’ofici i necessari, un teatre alegre, fresc, esperançat i sobretot, esperançador. Un teatre rigorós i en llibertat.

Ramon Vila és llicenciat en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre i Diploma en Estudis Superiors Especialitzats (arts escèniques) a la UAB. És professor de Tècniques d’Interpretació i Tallers a l’Institut del Teatre. Actor en una setantena d’espectacles, ha treballat amb una vintena de directors/es. Les seves actuacions més recents han estat a Dansa d’agost (Ferran Utzet, 2016), Al nostre gust (Oriol Broggi, 2015), Potser desig de no (Montse Albàs, 2015), Translations (Ferran Utzet, 2014), Les millors ocasions (Ferran Utzet, 2012) i Cyrano de Bergerac (Oriol Broggi, 2012). Durant 6 temporades actor a la sèrie La Riera (tv3). També destaca el seu treball com a director i traductor.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR