Una altra manera de veure el món

 

Us haig de confessar que el leitmotiv d’aquesta temporada m’encanta! Una altra manera de veure el món. Com mirem el món i des d’on el mirem, com ens movem pel món i com decidim transformar-lo!

Diu John Berger, crític d’art, que la realitat només pot ser vista després de ser percebuda. Aleshores la percepció es converteix en la base del pensament!

I sabeu què? Que les que ens dediquem al sector cultural estem enganxades a la manera com treballen els artistes per obrir-nos els sentits. Els artistes d’aquesta temporada, de ben segur que aconsegueixen fer-nos veure el món d’un color diferent del nostre, més plural i divers.

Queda lluny aquell març del 2020, una pandèmia, un confinament, una crisi descomunal que ens va tensar la corda i va provocar canvis forçats tancant tots els teatres i sales de concerts. La por més gran que té un gestor cultural és una platea buida, perquè sense persones que mirin els artistes no és possible tancar el cercle.

Aquest cercle infinit de públic i artistes és el motor que uneix el Teatre Auditori de Granollers, la Sala Nau B1, Llevant Teatre, el Teatre Auditori Can Palots i la Roda d’Espectacles Infantils sota el paraigües d’Escena grAn.

Vam obrir la temporada 20/21 amb un eslògan carregat d’energia: Amb moltes ganes! Després del confinament teníem ganes de recuperar-nos, trobar-nos, abraçar-nos i compartir.

Amb els aforaments reduïts, les distàncies de seguretat i les mascaretes anàvem recuperant el públic. Un públic fidel que ens va tornar a fer confiança.

La temporada 21/22 ja començàvem a veure la llum, vam decidir tenyir la temporada d’ocells voladors i plegades vam Aixecar el vol. Mentre hi ha vida, hi ha teatre, música, dansa i circ, és per això que a la temporada 22/23 d’Escena grAn ens posicionàvem així: Deixa’m que t’expliqui una història. Ara sí, respirem amb certa normalitat i el públic així ho heu demostrat, omplint les platees i gaudint de tota mena d’històries.

Aquesta nova temporada 23/24, hem volgut posar èmfasi en com mirem el món i des d’on el mirem i per això us proposem Una altra manera de veure el món. Això és el que els artistes fan, ens mostren la seva mirada particular per tocar-nos l’ànima. Els escenaris d’Escena grAn ho fem possible tancant el cercle, fent de pont.

Els dos magazíns que hem creat aquesta temporada són també una mostra de canviar la mirada, ens mirem la programació cultural i hi donem el valor que té, a través d’entrevistes, articles amb contingut ampliat, per conèixer-ne els detalls.

Només ens queda donar-vos les gràcies, gràcies per venir, gràcies per mirar i obrir-vos a noves experiències, sense vosaltres, tot deixa de tenir un sentit.

Prepareu-vos l’agenda perquè tenim moltes ganes de fer-vos volar i explicar-vos històries que ens proposin mirades diferents!

Tracy Sirés, Escena grAn