Les representacions del projecte “Mapadeball” queden suspeses

29.04.2020

Els joves participants d’enguany estan preparant un vídeo muntatge que es podrà veure la primera setmana de juny

Degut a la situació de crisi sanitària produïda pel Covid-19 i l'estat d'alarma decretat pel govern estatal, els responsables implicats en el projecte Tots Dansen, rebatejat aquest any amb el nom de Mapadeball, han decidit anul·lar-ho.

Les representacions finals del projecte d’enguany estaven previstes pels dies 5, 6, 7 i 8 de maig al Teatre Auditori de Granollers, amb una assistència de 550 joves, de 2n i 3r d’ESO de diversos instituts de la comarca.  

Malgrat no poder actuar davant del públic, els alumnes participants estan preparant un vídeo muntatge, des de casa i amb el suport de les formadores, que veurà la llum la primera setmana de juny. Els participants d’aquest any provenien dels instituts Celestí Bellera (Granollers), Institut Escola Municipal del Treball (Granollers), Institut el Vern (Lliçà d’Avall), Institut Lauro (Les Franqueses del Vallès), Institut Marta Estrada (Granollers) i Institut Domus d’Olivet (Canovelles).

UN PROJECTE ÚNIC I DE CIUTAT

El projecte, impulsat a la comarca des dels seus inicis pel Teatre Auditori de Granollers i l’Associació Cultural, té com a objectiu introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. En aquesta ocasió, les formadores Sílvia Sant Funk, Carmen Nàjera i Àgueda Murillo, prenien el relleu de la coreògrafa Sònia Gómez, graduada de l'Institut del Teatre, i tenien previst adaptar l’espectacle Pinya a les necessitats de cadascun dels instituts participants. Cada funció estava previst que fos una demostració de la feina realitzada pels joves durant mesos de treball.

El projecte Tots Dansen ha estat sempre liderat pel Mercat de les Flors (centre de referència de la creació i producció de la dansa a nivell nacional) i ha tingut lloc, des dels seus inicis, a diverses ciutats catalanes com Granollers, Mataró Olot, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Tortosa, Figueres i Reus.

Aquest any s’iniciava un nou camí, també de la mà del Mercat de les Flors i conjuntament amb altres ciutats: Mapadeball, que pretenia fer que el projecte estigués més adaptat a les necessitats de cada ciutat. La coreografia, com cada any, anava a càrrec d’un coreògraf escollit per concurs públic, i l’adaptació real amb els alumnes dels diferents municipis, la farien igualment els formadors de cada ciutat.

El procés de creació de Pinya, l’espectacle d’enguany, volia visibilitat les passions, desitjos i capacitats dels joves així com també les seves angoixes i frustracions. La coreògrafa Sònia Gómez havia decidit, en aquest sentit, tractar el procés de construcció de l’espectacle com un “laboratori de creació” on l’equip de formadores aconsellessin i donessin eines a l’alumnat per desenvolupar la proposta final creada per ells mateixos.

NotíciesVeure'n més