El Messies d'Albert Guinovart

25è aniversari Escola de Música Amics de la Unió

Finalitzat
2021/2022
DURADA:  70 minuts
Diumenge 24 d'abril | 19:00 h

DESCARREGA EL PROGRAMA DE MÀ

PREUS
25 € Zona A
12 € Zona B
12,50 € #SecretJove

ABONAMENTS
3-4 espectacles: 20€ 
5-7 espectacles: 18,75€ 
+8 espectacles: 17,50€ 

FITXA ARTÍSTICA 
Veus Cor Infantil Amics de la Unió
Josep Vila Jover, direcció

Cor Jove Amics de la Unió 
Marta Dosaiguas, 
direcció

Cor de Cambra de Granollers
Josep Vila Jover
, direcció

Orquestra de Cambra de Granollers
Corrado
Bolsi, direcció
Albert Guinovart, música i piano
David Pintó Codinasaltas, text
Marta Matheu, soprano
Toni Marsol, baríton
Josep Vila Jover, direcció

Sala Gran

ACTIVITATS 360º

Viu l'Orquestra i el Cor!
Divendres 22 d'abril | 20 h

Conferència prèvia a càrrec de Xavier Chavarria, musicòleg
Diumenge 24 d'abril | 18 h

Demana el teus auriculars i/o bucle magnètic aquí

L’any 2020, per celebrar el 25è aniversari de la creació de l’Escola de Música Amics de la Unió en el si de la ja consolidada Societat Coral Amics de la Unió, es va encarregar a Albert Guinovart la composició d’un Messies a partir de textos de David Pintó. A quatre mans, Guinovart i Pintó van crear tota una obra simfonicocoral per a orquestra, doble cor, solistes i piano l’estrena de la qual ha hagut d’esperar fins aquesta primavera de 2022 que coincideix amb la celebració del 145è aniversari de la Societat Coral Amics de la Unió.

Aquest projecte reunirà a les quatre formacions residents al Teatre Auditori de Granollers en un mateix escenari: l’Orquestra de Cambra de Granollers, Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, el Cor Jove Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers, i això serà durant l’any de la celebració dels 20 anys de l’obertura d’un dels equipaments culturals de referència del nostre país: el Teatre Auditori de Granollers.

“El Messies és la metàfora d’un canvi a millor. Una flama d’esperança que viu dins de cadascun de nosaltres i que ens fa ser conscients de la insignificància dels nostres problemes dins de l’ordre de l’univers. Volem que el nostre Messies remogui consciències. Volem que aquesta llum que habita dins de tots brilli com mai ho ha fet abans a través de la força de la música”. Amb aquestes paraules, David Pintó presenta aquesta obra que s’havia d’estrenar fa més d’un any, i que ens convida a mirar el futur amb esperança.

Tot i tenir el de Händel com a referent, aquest Messies no té un component religiós sinó al·legòric, abstracte, de reflexió i punt de trobada per a tota la humanitat, a través d’un exquisit ventall de textos poètics escrits per Pintó que toquen temes universals, actuals i ben propers a la nostra realitat quotidiana. I Guinovart els ha bastit amb una música brillant i alhora íntima, plena de contrastos, escrita per a una orquestra ben nodrida, però amb un inequívoc protagonisme de les veus i els cors, que ens faran de guies en aquest viatge emocionant: la música com a sortilegi i profecia del canvi i la salvació que tots estem esperant.               

Un concert de celebració, estrena absoluta, amb la participació de totes les formacions residents del Teatre Auditori

Més informació a www.teatreauditoridegranollers.cat

Repertori:

  • El Messies d'Albert Guinovart
Diumenge
24
abr
Des de
12 €
Finalitzat