Diversión obligatoria

Un projecte de Júlia Barbany Arimany

Finalitzat
2022/2023
divendres, 28 d’abril | 20:00 h
Durada: 55 min

Preus:
18€
9€ #SecretJove

Abonaments:
3-4 espectacles: 14,40€
5-7 espectacles: 13,50€
+8 espectacles: 12,60€

Fitxa artística:
Direccio i interpretacio: Júlia Barbany
Espai sonor: Pol Clusella
Escenografia i disseny de llums: Oriol Corral
Co-produccio: Festival TNT, Antic Teatre Espai de Creació i La Infinita de l’Hospitalet

ACTIVITAT 360º
Conversa amb la companyia en finalitzar l’espectacle

Itineraris Per explorar
Descomptes #SecretJove
Compartir
Diversión obligatoria es troba en un espai oníric en el qual l’humor s’ha trencat; l’estructura de l’acudit s’ha vist alterada; i les paraules, sons i moviments experimenten espasmes irregulars. La broma, el truc, l’acrobàcia... S’interrompen i queden suspeses en un estat liminal entre el que ha estat i el que hauria d’haver estat... En aquest món fantasmagòric, un personatge lluita entre la depressió i la diversió. 
Partint d’una investigació sobre l’humor, el títol fa referència al terme empresarial “mandatory fun”, utilitzat majoritàriament als Estats Units. Es tracta d’una estratègia que suposadament millora el rendiment d’una empresa a partir d’activitats que evoquen una pretesa i espontània diversió entre els treballadors. En el moment en què passar-ho bé es converteix en una obligació, en què l’humor es revela com una estratègia econòmica i els cossos ballen carregant el pes de la humiliació, podem dir que allò divertit, allò intrínsecament humorístic perd tot sentit i s’instal·la una estranyesa que fa que esdevingui terrorífic. 
Al cap i a la fi, el “mandatory fun” esdevé un retrat fidel d’una generació deprimida que es manté en l’autoparodia com a estratègia de supervivència. Els mems, el post humor o l’absurditat que anys enrere Beckett ja va anticipar, configuren un panorama desolador que ens fa adonar del fet ridícul de la nostra existència i la converteix en una eterna broma. Ens trobem, per tant, en la dictadura de l’humor.

Darrera producció de la granollerina i artista convidada del Teatre, Júlia Barbany
 
Més informació de l'espectacle a www.teatreauditoridegranollers.cat
 
Divendres
28
abr
Des de
18 €
Finalitzat